Langhe Rosso Buio 2003

Type: Elegant red wine
Producent: Enzo Boglietti
Year: 2003
Grape: 80% Nebbiolo and 20% Barbera
Alcoholic content: 14.5% vol.
Ageing: 16 months in oak barriques and bottle aged for 4 months.
Serve with: Roasted meat or hard cheeses.

A soft, elegant and intense red wine with a shining ruby red colour and garnet red shades.

Langhe Rosso  2004

 

 

 

Denne vin har en skinnende rubinrød farve med granatrøde nuancer samt moderat gennemsigtighed. En lidt fed vin med flotte gardiner der hænger flot i glasset. Duften afslører intense, rene, behagelige, elegante og fine aromaer med en god personlighed, som starter med en duft af citron efterfulgt af sorte kirsebær, jordbær, hindbær, blommer og violer samt spor ad lakrids og vanilje. I munden har den en god overensstemmelse med duften, et beskedet alkoholisk udbrud, som har en let tendens til at være fremherskende, dog er den afbalanceret af gode tannin, god krop og intens smag. Eftersmagen er vedvarende med god smag af blommer, hindbær og sorte kirsebær.

  

Denne herlige rødvin er lavet på 100% Nebbiolo, som hver for sig er lagret ca 10 måneder på små franske egefade for derefter at blive blandet.

Igen bliver Buio lagret fire måneder på flaske før den bliver frigivet.

  

Drue: 100% Nebbiolo  

Alkoholindhold: % vol.

Anbefales til: stegt kød, rødt kød, stegt fjerkræ og modne oste.

 

Historien om:

Enzo Boglietti

 

 

Beslutsomhed, passion og stædighed såvel som en god jord, hvor der kan avles enestående druer, er de elementer, som vinene fra Enzo Boglietto har sine rødder i.

 

Når man snakker om Langhe området, kommer man i særdeleshed til at tænke på de fantastiske vine fra Piedmonte –et historisk link, der altid har været kendetegnende for denne region. Alligevel i forbindelse med Langhe, er den tanke, man får om en bestemt vin, nemlig Barolo vinen, som er en af de vine, der gjorde de italienske vine brømte over hele verden. Denne enestående vin, som er produceret af Nebbiolo druer, er relativt ny i vinsammenhæng. Den har fået sit gode rygte takket være den franske vinproducent Louis Oudart, som revolutionerede produktionen af denne vin, og dermed gjorde den til en af de bedste vine i verden, en position som den stadig holder. Barolos historie kan beskrives som ”vinenes konge,  kongernes vin” og begyndte omkring midten af 1800-tallet, da grev Camillo di Cavour bad franskmanden Louis Oudart om, at forbedre de vine der blev produceret i hans vingård. Efter eksperimenter i markis’en af Barolo, Giulietta Falletti, vinkældere, indså Louis Oudart, at produktionsfejlen var at finde i gæringsprocessen, som ikke blev fuldendt. På den måde ændrede han Barolo vinen fra at være en sød vin til en fremragende tør vin. Hans resultat var så overbevisende, at grev Cavour kaldte ham til sit slot i Grinzane for at fremstille den ”nye vin”, og selveste kong Vittorio Emanuele II omdannede sin grund i nærheden af Fontanafredda i Serralunge d’Alba til produktionen af denne vin.

 

Lanhge har en lang og vigtig tradition for såvel gode vine som gode producenter. Blandt de mange områder i Langhe der er anerkendt til vinproduktion er byen La Morra. Specialiserde vingårde optager 640 ha af byens areal, og på ca. 400 ha af de 640 ha bliver der dyrket Nebbiolo druer til produktion af Barolo, som har gjort byen påskønnet over hele verden. Historiske dokumenter har bevidst betydningen af La Morra som et sted egnet til vinproduktion. Det er af almindelig opfattelse, at siden romer tiden er vinmarkerne blevet dyrket på den vestlige side af La Morras bakker med retning mod Cherasco på den jord, som går ned til Tanaro floden. Denne opfattelse bliver understøttet af mange arkæologiske fund fra Rivalta dalen, som kan dateres tilbage til romer tiden. Alligevel skulle der gå tusind år, før druerne fra denne jord ville kunne bruges til produktion af de nuværende vine fra La Morra.

 

I La Morra, som er et af Barolo vinens hjemsteder, ligger Enzo Bogliettis vingård. Enzo Boglietti er en opfindsom og udadvendt vinproducent med en passion og stærk overbevisning om, hvordan vin skal fremstilles. I løbet af bare ti år er han blevet en af de mest anerkendte vinproducenter i verden. Produktionen af vin i hans vingråd er at nyere dato. Det hele startede i 1991, da han besluttede at producere vin af sine egne druer i stedet for at sælge dem. I det år var den totale produktion på 10.000 flasker hvor 2.600 flasker af Barolo Vigna delle Brunate, 2.800 af Dolcetto, 3.200 af Langhe Nebbiolo og 1.200 af Barbera d’Alba Vigna dei Romani. Siden dengang har  Enzo Boglietti haft en  bemærkelsesværdig succes med sine vine og overrasket vinentusiaster verden over med vinens enestående karakteristika. I 1993 startede produktionen af tre nye vine: Barolo Case Nere, Langhe Buio og Barbera d’Alba. I 1996 startede Gianni Boglietti, Enzos bror, et stabilt samarbejde med vingården, og i det år blev Barolo Fossati og Dolcetto d’Alba Tiglineri produceret for første gang. I det samme år startede  Sergio Molino også et stabilt samarbejde med vingården.

 

Siden begyndelsen har produktionsstrategien været orienteret mod vurderingen af vinens og vingårdens typiske karakteristika så vel som at opholde et højt kvalitetsniveau. De fade, der bliver brugt til ældning af vingårdens hovedvine, er altid helt nye og bliver senere med årenes løb brugt til produktionen af andre vine. Enzo Bogliettis vine er produceret af druer dyrket i vingårdens jord. Produktionen gør ikke brug af bioteknologi, og til stabilisering bliver der kun brugt vin svovl (potassium metabisulphite) og friske æggeblommer for at klare vinen. I tidens løb er nye vingårde blevet opkøbt og andre lejet. Blandt dem er en 40 år gammel vingård i La Morra, som blev opkøbt i 1999 og her høstes druerne til produktionen af Barbera Roscaleto. I øjeblikket ejer vingården 8 ha vinmarker og lejer 10,5 ha. Produktionen er vokset, og i 2003 blev der produceret omkring 70.000 flasker.

 

Når man har smagt på vinene fra Enzo Bogglietti, efterlader de et kendetegn og er uforglemmelige for deres kvalitet. Det er ikke kun Barolo vinene, der er imponerende, men også andre vine, så som den fortrinlige Barbera d’Alba Vigna dei Romani eller den enestående Dolcetto d’Alba Tiglineri. Også de vine, der bliver betegnet som vingårdens grundvine, så som Langhe Nebbiolo og Barbera d’Alba er enestående. Til trods for, at disse to vine ikke er så prestigefyldte som de andre vine, bliver de alligevel ældet i fade, og deres fremstilling er enestående med rene aromaer og god struktur. Meget interessant er også Langhe Buio, som bliver produceret af Nebbiolo og Barbera druer. Den er overbevisende og godt lavet. Druernes karakteristika kan nemt genkendes i vinen. En anden meget interessant vin er Dolcetto d’Alba Tiglineri. Denne vin er ældet på fade og har en fin struktur, hvor druernes typiske aromaer kan sanses tydeligt, såvel som en behagelig antydning af krydderier.

 

De to Barbera vine Roscaleto og Vigna dei Romani er også enestående. Barbera d’Alba Roscaletos kendetegn er dens rensende aromaer og dens balance. I særdeleshed en god vin. Barbera d’Alba Vigna dei Romani, en af vingårdens historiske vine, imponerer med dens styrke og enestående kvalitet så vel som dens elegance og aromaernes finesse. En god Barbera. Enzo Bogliettis vine inkluderer også tre gode Barolo, der er elegante, rensende og af høj kvalitet: Barolo Case Nere, Barolo Fossati og Barolo Brunate. Alle tre vine er ældet i fade. Case Nere og Fossati i 24 måneder og Brunate i 15 måneder, som derefter fortsætter sin modning i egefad i yderligere 15 måneder. Disse vine har en ekstraordinær karakteristik, imponerende sturktur og meget rene, elegante og rensende aromaer. I særdeleshed tre vine som efterlader et charmerende kendetegn.

 

Vine der virkelig er værd at stifte bekendskab med.

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review:
Featured Recommendations
You might also want
Others also bought
Din anbefaling/vurdering af produktet

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: