fbpx

Fri fragt på ordrer over DKK 495 eller ved køb af min. 6 fl.

Bæredygtighed

Der er i højere grad end før kommet et fokus på bæredygtighed, herunder også vin og bæredygtighed. Derfor følger Pran vinimport selvfølgelig også med tiden og de nye tiltag, der sker i vores samfund.

PRAN VINIMPORT arbejder derfor også hen imod at være bæredygtige og miljøbevidste.
I vores samarbejde med vores vinproducenter i Tyskland, Østrig og Italien, bestræber vi os på at passe på vores miljø i forbindelse med vores mange produkter.

Vi har desuden foretaget følgende tiltag, der skal være med til at sikre vores fælles mål for bæredygtighed og miljø. Disse tiltag kan du læse mere om nedenfor. Har du spørgsmål i forbindelse med vores bæredygtighedspolitik, er du velkommen til at tage kontakt til os.

1. Økologi

Alle vores producenter arbejder målrettet på at blive ØKO-certificeret, som betyder minimal brug af gødning og sprøjtemidler af vinmarkerne.

2. Arbejdsmiljø

Alle vores vinproducenter er ligeledes miljøbevidste omkring arbejdsmiljøet i markerne. Al markarbejde foregår med håndarbejde, dvs. både beskæring, udtynding og høst af vin foregår uden hjælp af maskiner.

3. Fremstilling af vin

Vores fremstilling af vin i kælderen er begrænset til kun at bruge godkendt gær, og der bruges et absolut minimum af sulfitter til at stoppe gæringen. Der flyttes minimum rundt på vinene, som gør at der ligeledes undgås tilsætning.
(Jo mere der flyttes rundt på vinen, jo mere skal der tilsættes af sulfitter).

4. Genbrug af flasker

Vinen fyldes på glasflasker (som nok er største CO2 synder) som lukkes med natur kork eller skruelåg. Alle flasker går igennem genbrug til produktion af nye flasker. På den måde undgås unødig produktion af glasflasker.

5. Forsendelse

Når vi afsender vores forsendelser fra producenten til vores lager i Brabrand, foregår dette fortrinsvis med samlet transport og så vidt muligt også jernbane. Vinen er emballeret på genbrugspaller (EU paller), og flaskerne i papkartonner.

6. Genbrug af emballage

Pallerne til vinene samt de medfølgende kartoner bruges igen til videre forsendelse til kunderne. Vi modtager også prøvevine i special forsendelsesemballage. Disse genbruges ligeledes.

7. Opvarmning

Da vores vinkælder/lager består af beton, bruges der 0-energi til opvarmning. Samtidig er alle lamper i kælderen LEDpærer, der også er miljøvenlige.

8. Ingen brug af plastikglas

Vores mange vinsmagninger sammen med vores kunder foregår altid med vin, der er skænket op i rigtige glas. Vi bruger således aldrig plastikbægere til smagning for at belaste miljøet mindst muligt.

Vi holder hele tiden fokus på at minimere vores CO2 aftryk hos Pran vinimport, og derfor justeres denne liste også, hvis der opstår ændringer og/eller opdateringer.

Ingen adgang
Du er desværre ikke gammel nok til at handle på vores webshop

Få saftige tilbud, nyheder og vintips direkte i din indbakke

Bliv en del af vores eksklusive vin-fællesskab med mere end 200 vininteresserede, og få adgang til unikke vinoplevelser gennem vores nyhedsmail.

Du skal være over 18 år. for at handle på vores webshop. Bekræft venligst din alder