Plozza Plozza Numero Uno DOC

625,00
( 500,00 )

Type: Flot og elegant rødvin.
Producent: Plozza
Årgang: 2015 
Drue: 100% Nebbiolo
Alkoholindhold: 15% vol.
Lagring: 30 måneder på egefade og 12 måneder på flaske.
God til: Enhver god middag

God elegant rødvin med en flot mørk rubinrød farve.
Denne rødvin har lagringspotentiale op til 25 år, men den kan også drikkes nu. Det er bare en stor nydelse.

Model/varenr.: PIPL-0001
Vægt: 1

Valtellina "Numero Uno" D.O.C. 2015

 

- vores nyeste kreation af nebbiolo vine 

 

Numero Uno har en rubinrød farve. Intensiv optakt med et hint af søde rosiner og blommekompot, som bliver suppleret af nellike- og peberaroma. Kort og godt: en duft, som opmuntrer til den første slurk. Man fornemmer en kompleks aromabuket, som allerede ved første dråbe fremhæves og forfører i ganen. Aromamæssigt ledes tankerne hen på blomme, vanille, kanel, æblekompot og peber. Takket være de diskrete bitre, men fint udfoldede garvesyrer, er denne Nebbiolos struktur ulastelig og pragtfuld. Elegant og med en lang finale. En festlig vin, som i sin sjæl udviser en

 vis stolthed og værdighed.

 

Dyrkningsområde: Valtellina

Drue: Nebbiolo

Årgang: 2015

 Alkoholindhold: 15% vol.

 Serveringstemperatur:  18-20oC          

Flaskeindhold: 75 cl.

 

 

 

Denne vin er vel den mest opsigtsvækkende, der er blevet tappet hos Valtellina og er udslagsgivende for produktionen af Veltiner-vinen. Det ses nedenstående hvad Chandra Kurt (Schweizes svar på Robert Parker) mener om Numero Uno.

 

 

”En vin, som allerede med sin duft lover godt. Som blindsmagning ville jeg her tænke på en sammensmeltning af tradition og den nye tid, hvor især det søde frugtpræg går hånd i hånd med jordartig-krydret aroma. Den nutidige frugtsmag forbliver i ganen, men bliver suppleret af bittersaftig aroma. En vidunderlig harmoni og intensitet i hver eneste dråbe. Spændende som en krimi af Agatha Christie og elegant som Sophia Loren. En tilgængelig Nebbiolo, mere end de fleste Piemonteaftapninger, og som ikke røber sin oprindelse. Det er sjældent, at en Topcuvée tiltaler såvel vinkendere som nytilkomne. Men denne Veltellina har netop denne karakter.

 

Vinen leveres i embalagerør, og er samtidig en meget flot gave.

 

 

 

                 

 

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: