Soave Classico ''Le Bine'' 2006

170,00

Type: God, fyldig og let sødlig hvidvin
Producent: Tamellini
Årgang: 2006
Drue: 100% Garganega
Alkoholindhold: 13% vol.
Lagring: 4 - 5 måneder på ståltanke og mindst 1 måned på flaske.
God til: Fisk, rejer, lette hors d’oeuvres, røget laks med kapers og kaviar er noget af det bedste tilbehør til Tamellini Le Bine. En mild gedeost giver en anden sikker kombination, som bør prøves.

Tamellini Le Bine Soave Classico er den vin, du skal servere, for dem du kan lide, og for dem, du gerne vil have, skal kunne lide dig. Den giver den ultimative start til et elegant middagsselskab eller en afslappet komsammen.

Tamellini  Soave Classico ''le Bine'' 2006

Beskrivelse: Temallini vingården har en gammel familietradition for vinproduktion. De nuværende ejere er Gaetano og Pio Francesco Tamellini. Kun den oprindelige Garganega drue bliver dyrket her, hvorfra der bliver produceret tre Soave DOC vine; ”Crus”, ”Anguane” og ”Le Bine” og en Recioto DOCG; ”Vigna Marogna”. 

2006 Tamellini ''Le Bine'' Soave Classico er alt, hvad en god Soave skal være og mere til. Med dens lette gyldne farve minder Le Bine os om solskin i et glas, og fra den første slurk af denne elegante meget aromatiske vin kan man forstå, hvorfor den er blevet kædet sammen med Pouilly-Fuissé. Duften og smagen af moden cremet frugt, skal af citrusfrugt, lidt mandel og forskellige mineraler gør alt sammen denne aristokratiske vin fra Tamellini nem og interessant at drikke. 2006 Le Bine var faktisk så forfriskende og fortryllende, at smagspanelet blev ved med at skrige på mere længe efter, at de sidste dråber var tømt fra flaskerne. Uden det tunge lag af eg der normalt tilslører smagen og sjælen af mange New Age hvidvine, udskiller Le Bine sig med dens renhed og art. Vi forslår at servere Tamellini ''Le Bine'' kølig (4-7 grader) og tit.

 

 

Bemærkninger til smagen: Farven er strågul, og i duften finder du velduftende gule æbler og abrikoser. Vinen har en tør, varm, blød og frisk smag samt god intensitet og vedholdenhed med en behagelig eftersmag af mandel.

Vinen modnes fire til fem måneder i ståltanke og til sidst en måned på flaske.

 

Anbefales til: Appetitvækker, pastaretter og alt godt fra havet.

2006 Tamellini ''Le Bine'' Soave Classico er en vin, du skal servere for dem du kan lide, og for dem du gerne vil have skal kunne lide dig. Den giver den ultimative start til et elegant middagsselskab eller en afslappet komsammen. Når "Le Bine" serveres til et afslappet selskab eller en særlig gruppe af venner, foreslår vi, at den serveres som en appetitvækker eller sammen med lette tapas. Det ville være en skam at overskygge charmen, friskheden og personaliteten i denne medium-krop vin ved at servere den sammen med smagskraftig mad. Fisk, rejer, lette hors d’oeuvres, røget laks med kapers og kaviar er noget af det bedste tilbehør til Tamellini Le Bine. En mild gedeost giver en anden sikker kombination, som vi godtager. Velbekomme!

 

 

Vingården Tamelini

Vingården er sydvendt, og jorden er kalkholdig.

 

Tamellini er en ud af mindre end 20 vindyrkere og producenter af slotsaftappet Soave. Chokerende, men sandt, især når man tager i betragtning, at Soave er Italiens største DOC hvidvinsproducent. De fleste producenter af Soave leverer druer eller koncentreret juice, som blandes til de utallige behagelige men intetsigende Soave, som produceres på stribe af nogle få men store producenter, hvis eneste nuværende krav på berømmelse er deres navn. Gaetano Tamellini var i mange år en af disse navnløse leverandører, som solgte deres bedste Garganega og Trebbiano druer til den kæmpe Soave kooperation for kun at blive pillet ned til den laveste klasse af vinproducenter på trods af den konstante høje kvalitet af druerne fra to fortrinlige vinmarker.

 

Med assistance fra Paolo Caciorgane, som er en af italiens bedste vinfremstillere, tog Gaetano og hans bror Pio Francesco i 1998 en chance og begyndte at slotsaftappe deres Soave, inklusive to udsøgte Soave vine; "Anguane" og "Le Bine". Begge vine udtrykker en ægte Soaves livsglade og elegante ånd på deres egen unikke måde. Det er den slags vine, der for mange år siden gjorde Soave berømt når forfattere og vinkendere roste Venetos bedste hvidvin til skyerne. "Anguane" forekommer som den mest feminine og delikate af de to vine, mens "Le Bine" er rigere på frugt og en stærkere smag, hvilket har skaffet den titlen Pouilly Fuissé of Soave –ikke nogen dårlig bedrift. I en ideel verden har man en kasse af hver vin i kælderen og en flaske eller to på køl. Tamellinis Soave’er er ikke mindre end fristende, og dette har fået os til at undre os over, hvorfor dedikerede Soave dyrkere ikke kan tage et hint og begynde at lave noget rigtig Soave.

 

 

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Forslag til dig
Passer sammen med
Andre købte også
Din anbefaling/vurdering af produktet

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: