Soave DOC 2007

99,50

Type: God, fyldig hvidvin
Producent: Tamellini
Årgang: 2007
Drue: 100% Garganega
Alkoholindhold: 13%
Lagring: 4 - 5 måneder på ståltanke og mindst 1 måned på flaske.
God til: Fisk, rejer, lette hors d’oeuvres, røget laks med kapers og kaviar.

Tamellini Soave DOC er en vin, der giver en god start til et god middag eller en afslappet sammenkomst.

Tamellini  Soave DOC 2007
Tamellini vingården har en gammel familietradition for vinproduktion. De nuværende ejere er Gaetano og Pio Francesco Tamellini. Kun den oprindelige Garganega drue bliver dyrket her, hvorfra der bliver produceret tre Soave DOC vine; ”Crus”, ”Anguane” og ”Le Bine” og en Recioto DOCG; ”Vigna Marogna”.

Bemærkninger til smagen: Farven er strågul, og i duften finder du velduftende gule æbler og abrikoser. Vinen har en tør, varm, blød og frisk smag samt god intensitet og vedholdenhed med en behagelig eftersmag af mandel.

Vinen modnes fire til fem måneder i ståltanke og til sidst en måned på flaske.

Anbefales til: Appetitvækker, pastaretter og alt godt fra havet.

 

Vingården Tamelini

Vingården er sydvendt, og jorden er kalkholdig.

 

Tamellini er en ud af mindre end 20 vindyrkere og producenter af slotsaftappet Soave. Chokerende, men sandt, især når man tager i betragtning, at Soave er Italiens største DOC hvidvinsproducent. De fleste producenter af Soave leverer druer eller koncentreret juice, som blandes til de utallige behagelige men intetsigende Soave, som produceres på stribe af nogle få men store producenter, hvis eneste nuværende krav på berømmelse er deres navn. Gaetano Tamellini var i mange år en af disse navnløse leverandører, som solgte deres bedste Garganega og Trebbiano druer til den kæmpe Soave kooperation for kun at blive pillet ned til den laveste klasse af vinproducenter på trods af den konstante høje kvalitet af druerne fra to fortrinlige vinmarker.

 

Med assistance fra Paolo Caciorgane, som er en af italiens bedste vinfremstillere, tog Gaetano og hans bror Pio Francesco i 1998 en chance og begyndte at slotsaftappe deres Soave, inklusive to udsøgte Soave vine; "Anguane" og "Le Bine". Begge vine udtrykker en ægte Soaves livsglade og elegante ånd på deres egen unikke måde. Det er den slags vine, der for mange år siden gjorde Soave berømt når forfattere og vinkendere roste Venetos bedste hvidvin til skyerne. "Anguane" forekommer som den mest feminine og delikate af de to vine, mens "Le Bine" er rigere på frugt og en stærkere smag, hvilket har skaffet den titlen Pouilly Fuissé of Soave –ikke nogen dårlig bedrift. I en ideel verden har man en kasse af hver vin i kælderen og en flaske eller to på køl. Tamellinis Soave’er er ikke mindre end fristende, og dette har fået os til at undre os over, hvorfor dedikerede Soave dyrkere ikke kan tage et hint og begynde at lave noget rigtig Soave.

 

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Forslag til dig
Passer sammen med
Andre købte også
Din anbefaling/vurdering af produktet

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: