Fra: Mazzi

Amarone della Valpolicella Classico DOC "Punta di Villa" 2008

Type: Amarone della Valplicella Classico DOC
Producent: Mazzi
Årgang: 2007
Drue: 75% Corvine, 25% Rondinella og 5% andre druer
Alkoholindhold: 15,5%
Lagring: 30 måneder på nye små franske egefade, efterfulgt af 6 måneder på flaske.
God til: En god middag og især gryderetter, vildt, sammenkogt og modne oste.

God, kraftig, intens, elegant og blød rødvin med bare alt det gode.

''Punta di Villa'' fra MAZZI

Amarone della Valpolicella Classico DOC

Produktionsområde: Negrar

Vinstok: Punta di Villa 

Vinmark: 2 ha.

Druetype: 75% Corvina, 25% Rondinella og 5% andre. Udtørres indtil sidst i januar/først i februar. 

Jordbund: Kalk og ler

Beliggenhed: Sydvest (238 m. over havoverfladen)

Beplantningstæthed: 4150 vinstokke pr. ha.

Kilo druer: 2kg. Pr. vinstok og 80 enheder pr. ha. 

Vinens karakteristik: Dyb rubinrød farve.

Duft: Marmelade, tørrede blomster, tobak og chokolade. Disse dufte genspejler sig i smagen, som er elegant og blød. 

Serveres til: Vildt, grydestege, sammenkogt og modne oste. Fortrinlig til slutningen af et måltid.  

 

Alkoholindhold: 15%

Årlig produktion: 10.000 flasker

 

Høsten:Når druerne, Corvine, Corvinone og Rondinella, som bruges til produktionen af Amarone og Recioto vine, bliver høstet, er det kun de perfekte, sunde klaser fra Villa Poiega og Calcarole vinstokkene. Der bliver passet meget på at skindet ikke ødelægges, da druen ellers kan blive angrebet af skimmel/mug.Druerne høstes direkte i kasser hvor de også tørres.   

Tørrerummene:Tørrerummene er godt ventileret så luften kan cirkulere og reducere luftfugtigheden og på den måde opholde en minimum risiko for skimmel/mug. Hele høsten bliver kontrolleret med jævne mellemrum, så kvaliteten af druerne forbliver høj selv i meget våde vintre.  

Tørringen:Denne proces tager 3-4 måneder (afhængig af årets kvalitet) efter høsten af de druer der bruges til Amarone og Recioto produktionen. Den første måned i processen er den mest kritiske, da de frisk høstede druer er meget modtagelige overfor skimmel/mug.

Det er meget vigtigt at alle klaser er godt tørre, da det kan lukke eventuelle revner, og hindre at de bliver angrebet af skimmel/mug. Kulden i november bidrager naturligt til denne proces. I gennem periodisk kontrol bliver de skadede druer fjernet, da de nemt kan blive angrebet af skimmel/mug.

 

Kort beskrivelse af vinifikationen og modningsprocessen:De pressede druer bliver før gæring tilsat udvalgte typer af kultiveret gær og sat til gæring ved en kontrolleret temperatur (24°) i ståltanke. Blid opbrydning af kvas med luft i 12 dage. Derefter bliver vinen lagt på nye egetræsfade i 30 måneder og tilslut 6 måneder på flaske. Resultatet:

På grund af fordampning taber druerne 30-40% af deres vægt i tørringsprocessen, hvilket især forhøjer sukker indholdet. Dette er med til at Amarone vinen opnår et alkoholsindhold på 15%. Samt at den bliver fyldig og dejlig.

  

 

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Forslag til dig
Passer sammen med
Andre købte også
Din anbefaling/vurdering af produktet

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: