Tolaini al passo 2006 I.G.T. - Pran Vinimport
-
Drue Sangiovese og Merlot
-
Gemme potentiale 15 - 25 år efter høstår
-
Alkohol 13,6%
-
Passer godt til Fjerkræ, Grill, Gris, Grøntsager, Hygge, Kalv, Lam, Okse, Orientalsk, Ost, Pasta, Pizza, Salat, Tapas, Vildt
Tolaini al passo 2006 I.G.T.
Type: Super Toscana
Producent: TOLAINI Societá Agricola S.r.l.
Årgang: 2006
Drue: 85% Sangiovese, 15% Merlot
Alkoholindhold: 13,60%
Lagring: 6 måneder på oak, herefter 8-12 måneder på barriquefade. Til sidst 12 måneder på flaske
Indhold: 75 Cl.
Vinen indeholder Sulfiter
Tolaini al passo 2006 I.G.T.
Vinstokkenes alder: 5 år
Plantedensitet: 6.900–11.000 planter per hektar
Udbytte: 30 hl./ha
Produktion: 11.000 flasker
Vinfremstilling: Druer udvælges først under høsten i vingården og derefter på sortering bordet, når de ankommer til vingården, de er afstilkede og hele bær er straks sat i rustfrit stål gæringstanke eller fransk eg gæringsanlæg.
Alkohol: 13,60%
Samlet syrlighed: 5,70 g/l
Restsukker: 1,6 g/l
pH: 3,48
Indhold: 75 Cl.
Vinen indeholder Sulfiter
Smagsnoter:
Krydrede toner af fransk eg dominerer kirsebæraromaen. Smagspaletten udspringer i sangiovese som rundes af af Merlot, mens fadlagringen styrker kroppen. Den rene frugt og de variende nuancer vidner om den omhyggelige pleje, der gives til de unge vinstokke.
Note: Der forekommer en anelse bundfald i flasken, da vinen ikke er filtreret.
Denne vin deltog i en “Supertoscana”-blindsmagning for tyske chef-sommelier’er (hvoraf flere af de deltagende sommelier’er arbejder for restauranter med 1 eller flere michelinstjerner)
Den fik en delt femteplads (sammen med en anden Tolaini-vin) foran bl.a. Ornellaia 2005, Solaia 2005, Sassicaia 2005 og Sassicaia 2006.
Alt i alt fik Tolaini 4 ud af de 6 første pladser.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.