Schiavenza Barolo Chinato

320,00
400,00
Du sparer: 80,00

BAROLO CHINATO
Barolo Chinato, fra Schiavenza, Serralungs d’Alba.
Dette er en "gudedrik", som kun ganske få kender. Nogle kalder den for Barolo-likør.
Barolo Chinato produceres på 100% Nebbiolo druer, der er tilsat ca. 10 forskellige urter heriblandt vanille, kanel, koriander, samt en vigtig bestanddel af Chinabark fra lægeurten Calissaia.

Alkohol: 17%
Indhold:  75 Cl.
Vinen indeholder Sulfiter

Vægt: 1,5 kg

Schiavenza Barolo Chinato, Serralunga d'Alba

 

Dette er en "gudedrik" som kun ganske få kender. Nogle kalder den for Borolo-likør.Barolo Chinato produceres på 100% Nebbiolo druer og efter en helt speciel og gammel antik opskrift fra byen Vittorio/Veneto.Dette er en aromafyldt vin på basis af en Barolo DOCG, hvor der er tilsat ca. 10 forskellige urter heriblandt vanille, kanel, koriander, samt en vigtig bestanddel af Chinabark fra  lægeurten Calissaia.

Der er ligeledes tilsat sukker, hvilket gør, at Barolo Chinato får et alkoholindhold på ca. 16,5-18% vol.

Det er den slags vin, man vil snakke om, men ikke fortælle at man har købt, da man helst vil nyde den for sig selv i en stille stund.Vi har fundet en denne Barolo Chinato i kælderen hos vores producent Schiavenza og fik med nød og næppe lov til at købe et par flasker. Der laves kun 600–800 flasker.Efter at have været helt nede på knæ er det lykkedes at få ca. 100 flasker til Danmark af denne ’’gudedrik’’. Barolo Chinato er ikke en madvin. Og dog, den kan være flot til desserter med kanel, æbler, is og chokolade, pyntet med citronmelisse ect. Men derimod er denne vin en fremragende aperitif, samt efter en god middag som "fordøjer".Skal det være rigtig godt så nyd den sammen med en kop varm chokolade. Den hører under kategorien hedvin på afgiftskalaen. Man bør være meget forsigtig i jagten på en god Chinato. Der er stor forskel.I flere Barolo Chinatoer er kanelen alt for fremtrædende, og det gør at de aromatiske urter ikke træder frem.

Alkohol: 17%
Indhold:  75 Cl.
Vinen indeholder Sulfiter

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: