fbpx

Fri fragt på ordrer over DKK 495 eller ved køb af min. 6 fl.

Tyskland

Om produkterne

Viser alle 14 resultater

Af tyske kvalitetsvine kan vi byde på et vinhus fra den absolutte topklasse.

Schloss Reinhartshausen er den sidste tyske Kejsers vingård i Entvill-Erbach. Her er vinene ”Prinz von Preussen”, samt vine fra Mariannenau nok mest kendte.
Schloss Reinhartshausen har også produceret nogle af verdens aller fineste og dyreste vine, og er til stadighed et meget velset vinhus på verdenskortet.

Weingut Schloss Reinhartshausen

I knap 700 år har det tyske slot og vingård, Schloss Reinharthausen, været et velkendt navn inden for vin og vinkultur i Rheingau.

I marts 2013 blev den kendte vingård solgt til den tyske Lergenmüller familie, som i forvejen er kendte for deres vin og vingårde i Pfalz. Salget af vingården betød, at Lergenmüller nu er den største vinproducent i Tyskland.

Familien LergenMüller har mange års erfaring med vinprodukttion og kræser for vinene. Det betyder, at vinene du finder i Rheingau og dette område er af højeste kvalitet, og med Lergenmüller i spidsen fortsætter slottet med at producere kvalitetsvin i Rheingau.

I mange år og indtil 2015 blev slottet drevet som et 5-stjernet hotel af koncernen Kempinski Hotel&Resorts. I dag er er slottet dog ikke længere et hotel, men ejet af et fransk kursuscenter.

Schloss Reinhartshausen – fra vingård til hotel

Reinhartshausen slot emmer af fortid og vinhistorie, for dem der elsker det. Vingården og slottet var i mange århundrede ejet af den tyske kejserfamilie, familien Preussen.

Året var 1845, og Marianne havde forladt sin mand, den preussiske prins Albert og sønnen prins Albrecht af Preussen, da hendes mand havde været hende utro. 4 år efter, i år 1849, bliver parret offcilet skilt, og Marianne danner nu par med hendes tidligere kusk, Johannes Van Rossum. Til manges forargelse føder hun hendes og Johannes’ søn kort tid efter skilsmissen, og denne skandale medfører, at Marianne ikke længere er velkommen i slottet. Parret vælger derfor at bosætte sig på den tilhørende ø til slottet, og det er derfor, øen i dag kaldes for Mariannenaue.  I 1855 blev slottet så opkøbt af Marianne.

Mariannes og hendes elskers ssøn døde i 1861, kun 12 år gammel, af skarlagens feber. Herefter valgte Marianne at donere en stor sum penge til at bygge en kirke i sønnens navn, Johannes. Da Marianne og hendes elsker dør, begraves de i Erbach på en kirkegård.

Efter hendes død blev slottet overtaget af Mariannes søn, prins Albrecht af Preussen, indtil slottet i 1987 blev solgt videre til en privat iværksætter fond.

Kvalitetsvin fra unikke vindistrikter

Reinhartshausen slot er kendt for sine mange forskellige vindistrikter, som hver især er unik takket være den specielle jord, der findes i hvert område. Nedenfor kan du læse om de forskellige vinområder.

Hattenheimer Nussbrunnen

Hattenheimer Nussbrunnen er en kilde placeret syd-sydøst og er opkaldt efter valnøddetræerne, som tidligere omkransede kilden. Jorden omkring springvandet er særdeles anderledes her, da jorden her består af bl.a. løss og ler. Dette er med til at give vandet den helt rette strømning. Vinene fra dette område er kendetegnet ved en særlig Riesling smag og er af særlig høj kvalitet.

Hattenheimer Wisselbrunnen

Hattenheimer Wisselbrunnen er et stort vinområde, der ligger mod sydvest. Her er jorden præget af løss og tertiær jord, der får næring fra vandet, der støder op til marken. Dette giver vinen en særlig krydret smag.

Erbacher Hohenrain

Her findes de ældste vinstokke, som er over 75 år gamle. Placeringen ved den sydlige skråning over Erbachs gamle centrum giver et varmt og beskyttet klima. Dette særlige klima sammen med den løse jord giver vinen en særlig smag.

Erbacher Siegelsberg

Dette vindistrikt ligger over Marcobrunn og er et ideelt sted til Pinot Noir druen. Her er klimaet og jorden anderledes end MArcobrunn, hvor druerne får godt med sollys og luft.

Erbacher Marcobrunn

Erbacher Marcobrunn vinene er særdeles berømte i både Tyskland og resten af verden. Den har en særlig frisk og elegant smag, der kommer fra den kalkholdige jord nær Erbach.

Erbacher Schlossberg

Erbacher Schlossberg området ligger på en skråning ved slottet. Her er det de ca. 60 år gamle vinstokke, som er med til at give de små druer den karakteristiske smag af Riesling og er kvalitet uden sammenligning.

Området består udelukkende af Riesling vinstokke, og den 4 m tykke, rene løssjord forsyner vinstokkene i tilstrækkelig form med næringsstoffer og mineraler.

Søg

Kategorier

Filtrer

Filtrer efter pris

Mærker

Ingen adgang
Du er desværre ikke gammel nok til at handle på vores webshop

Få saftige tilbud, nyheder og vintips direkte i din indbakke

Bliv en del af vores eksklusive vin-fællesskab med mere end 200 vininteresserede, og få adgang til unikke vinoplevelser gennem vores nyhedsmail.

Du skal være over 18 år. for at handle på vores webshop. Bekræft venligst din alder