fbpx

Fri fragt på ordrer over DKK 495 eller ved køb af min. 6 fl.

Shop

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

  • Drue Nebbiolo
  • Gemme potentiale 15 - 25 år efter høstår
  • Alkohol 17,5%
  • Passer godt til Grill, Gris, Kalv, Lam, Okse, Orientalsk, Ost, Pasta, Pizza, Tapas, Vildt
Varenummer Ikke mulig Kategorier , , , , ,

Beskrivelse

Plozza 100 års Jubilæums Nebbiolo GAVEÆSKE

2015 Plozza 100 IGT Terrazze Retiche di Sondrio IGT

Årgang: 2015
Druer: Nebbiolo
Alkohol: 17,5%
Håndplukket og fadlagret i 110 liters egefade.

Vinificering og lagring

Plozza 100 er en kærlighedserklæring til Valtellina og dens Nebbiolo, der trives på den stejle, smukke Rebterrassen på Rätische Talseite ved Sondrio i et robust, bjergrigt område.
Nebbiolo-druerne til Plozza 100 tørres på trærister i den historiske “Fruttaio” ved reguleret fugtighed og vil blive vinificerede (sat til gæring) i slutningen af ​​januar.
Efter gæring finder lagringen sted i små egefade på 110 l hundrede og ti liter, hvilket bevidst har accelereret modningsprocessen og allerede bringer stor anerkendelse til sin ungdom.
Denne vin blev designet til at kunne nydes i fuld frugt og med en lang holdbarhed på min. 25 år.

Passer til rødt kød, retter med vildt og også som en dessert, til moden ost.

Indhold:  3 X 75 Cl.
Vinen indeholder Sulfiter

Vægt: 4,2 kg

 

Historien om Plozza Vini begynder den 19. marts 1919. En 29-årig medarbejder på Rhaetian Railway stiger ud af et tog i Tiefencastel og ruller omhyggeligt en 50-liters vin tønde over en rampe. Pietro Plozza forsøger at sælge vinen med gallon til hoteller, butikker og private hjem. I de følgende år bygger Pietro Plozza vingårde i Brusio og Tirano. En stor del af Plozza’s historie var den 29. januar 1973. Plozza SA Brusio blev grundlagt med syv aktionærer. Dette blev efterfulgt af den nye bygning i Brusio, hvor lagringskapaciteten blev øget til 2,5 millioner liter. I 1989 blev vinhandelsfirmaet Kaufmann AG i Davos og i 1994 erhvervet vinhuset Cottinelli AG i Malans.

Plozza 100 er en kærlighedserklæring til Valtellina og dens Nebbiolo, der trives på den stejle, smukke Rebterrassen på Rätische Talseite ved Sondrio i et robust, bjergrigt område.
Vinen, der er lavet til hundredeårsdagen, er så ekstraordinær, at den ikke kan præsenteres i en forudfattet og statisk form: designeren Lorenzo Ramaciotti, skaberen af ​​nogle af Ferrari’s fineste biler, Maserati og Alfa Romeo, har skabt en flaske med hundrede facetter som er en elegant henvisning til selskabets hundrede år lange historie – en historie, hvis rytme fremhæves af den langsomme rækkefølge af årstidene af vin og liv; Afspilningen af ​​lysrefleksioner på overfladen af ​​flasken skal også minde om solens stråler, hvis varme fortryller vinmarkerne.

Relaterede produkter

Ingen adgang
Du er desværre ikke gammel nok til at handle på vores webshop

Få saftige tilbud, nyheder og vintips direkte i din indbakke

Bliv en del af vores eksklusive vin-fællesskab med mere end 200 vininteresserede, og få adgang til unikke vinoplevelser gennem vores nyhedsmail.

Du skal være over 18 år. for at handle på vores webshop. Bekræft venligst din alder