Schloss Reinhartshausen Riesling Spätlese Tør 2003

199,00

Type: Hvidvin, Riesling Spätlese Tør
Producent: Schloss Reinhartshausen
Årgang: 2003
Drue: 100% Riesling
Alkoholindhold: 13%
Lagring: Ståltanke
God til: Hummer, skaldyr, fisk, men også fortræffelig til kraftige supper eller det asiatiske køkken. Lang sortie og lang udsøgt smagsoplevelse sætter prikken over i’et. Vi kan anbefale den til et sushi-måltid. Eller når De tilbereder fisk efter Deres favoritopskrift.

God og velsmagende hvidvin der bare har renheden over sig.
Rheingau

Vægt: 1,5

Vininformation
UDSOLGT

2003

Schloss Rheinhartshausen
Rheingau

Riesling Spätlese tør

BEMÆRK: Denne Spätlese er udstyret med den nye GLASPROP

             

 

 

Vinens karakteristika

En raffineret Spätlese fra Schloss Rheinhartshausen med en delikat blanding af citrusaroma, orangeblomster og en kraftig krop. Lang sortie og lang udsøgt smagsoplevelse sætter prikken over i’et. Vi kan anbefale den til et Sushi-måltid. Eller når De tilbereder fisk efter Deres favoritopskrift.

 

Bemærkninger til årgangen

Med det varme forår skete modningen af vinstokkene usædvanlig hurtig. Blomstringen begyndte allerede i begyndelsen af juni. Faktisk var druernes udvikling så fremskreden midt i juli måned, at de allerede begyndte at skifte farve og modne på grund af de høje temperaturer i sommermånederne. Med dette vegationsforspring på 4 uger nåede druerne at udfolde sig fuldstændig frem til efteråret. Vinhøsten påbegyndtes 22. september under højsommerlige temperaturer. Druerne havde på dette tidspunkt antaget en guldgul farve og var meget aromatiske og frugtagtige i smagen. Meget høj frugtvægt, næsten udelukkende i Spätlese- og Auslesekvalitet og resulterede desuden i et højt antal Beeren- og Trockenbeerenauslesen med op til 263o Oechsle!

 

Dyrkningsområde / vinkvalitet

Disse rieslingdruer dyrkes oven for og langs med vinmarkerne Schlossberg og Marcobrunn i retning Hattenheim, grænsende op til vinmarken Wisselbrunnen.

Omtale fik vinmarkerne allerede i år 1270, henvisende til en forseglet købekontrakt med den tidligere ejer af Schloss Reinhartshausen, som havde erhvervet vinhuset af St. Peters stift i Mainz.

Jordbunden adskiller sig kun fra Marcobrunn ved et lidt lavere lerindhold og sin mergelstruktur. Mikroklimaet – gennemsnitlig koldere temperaturer og fremragende gennemluftning på grund af den højere beliggenhed – har indflydelse på vinens karakter. Vinens klasse viser sig i kvaliteten: Rieslingen spiller med musklerne, viser frugtens kraft og intensitet, mens den har et anstrøg af komplexitet og elegance.

 

Data

Årgang:         2003      
Druesort:   Riesling    
Artikel-Nr.:  03031314-925-12500

Kvalitetsniveau:   Spätlese         
Smagsprofil:  tør             
Restsukker:  7,8 g/l

Alkoholprocent:   13,0 % vol.   
Syreindhold:  5,9 g/l

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: