Plozza 100 års Jubilæums Nebbiolo GAVEÆSKE

Ring for pris
21925475

PLOZZA 100 års Jubilæums Nebbiolo i  GAVEÆSKE

2015 Plozza 100 IGT Terrazze Retiche di Sondrio IGT

Årgang: 2015
Druer: Nebbiolo 
Alkohol: 17,5%
Håndplukket og fadlagret i 110 liters egefade.


Vinificering og lagring

Plozza 100 er en kærlighedserklæring til Valtellina og dens Nebbiolo, der trives på den stejle, smukke Rebterrassen på Rätische Talseite ved Sondrio i et robust, bjergrigt område.
Nebbiolo-druerne til Plozza 100 tørres på trærister i den historiske "Fruttaio" ved reguleret fugtighed og vil blive vinificerede (sat til gæring) i slutningen af ​​januar.
Efter gæring finder lagringen sted i små egefade på 110 l hundrede og ti liter, hvilket bevidst har accelereret modningsprocessen og allerede bringer stor anerkendelse til sin ungdom.
Denne vin blev designet til at kunne nydes i fuld frugt og med en lang holdbarhed på min. 25 år. 

Passer til rødt kød, retter med vildt og også som en dessert, til moden ost.

Vægt: 4,2

Historien om Plozza Vini begynder den 19. marts 1919. En 29-årig medarbejder på Rhaetian Railway stiger ud af et tog i Tiefencastel og ruller omhyggeligt en 50-liters vin tønde over en rampe. Pietro Plozza forsøger at sælge vinen med gallon til hoteller, butikker og private hjem. I de følgende år bygger Pietro Plozza vingårde i Brusio og Tirano. En stor del af Plozza's historie var den 29. januar 1973. Plozza SA Brusio blev grundlagt med syv aktionærer. Dette blev efterfulgt af den nye bygning i Brusio, hvor lagringskapaciteten blev øget til 2,5 millioner liter. I 1989 blev vinhandelsfirmaet Kaufmann AG i Davos og i 1994 erhvervet vinhuset Cottinelli AG i Malans.

Plozza 100 er en kærlighedserklæring til Valtellina og dens Nebbiolo, der trives på den stejle, smukke Rebterrassen på Rätische Talseite ved Sondrio i et robust, bjergrigt område.
Vinen, der er lavet til hundredeårsdagen, er så ekstraordinær, at den ikke kan præsenteres i en forudfattet og statisk form: designeren Lorenzo Ramaciotti, skaberen af ​​nogle af Ferrari's fineste biler, Maserati og Alfa Romeo, har skabt en flaske med hundrede facetter som er en elegant henvisning til selskabets hundrede år lange historie - en historie, hvis rytme fremhæves af den langsomme rækkefølge af årstidene af vin og liv; Afspilningen af ​​lysrefleksioner på overfladen af ​​flasken skal også minde om solens stråler, hvis varme fortryller vinmarkerne. 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: