Plozza Seduzione Jacques Guidon Valtellina DOC 2003

425,00
( 340,00 )
KUNSTNERVIN SPECIAL EDITION
Type: Fyldig, flot og elegant rødvin, der kun bliver lavet i gode årgange.
Producent: Plozza
Årgang: 2000
Drue: 100% Nebbiolo
Alkoholindhold: 13% vol.
Høst: Udvalgte gode og sunde druer. Druerne bliver først høstet ca. 2 uger efter den normale høst.
Lagring: Mindst 12 måneder på forkullede nye franske egefade og derefter mindst 10 måneder på flaske i en mørk og kold kælder.
God til: Lam, vildt, stegt kød, rødt kød og stærke modne oste.

God og elegant rødvin med en flot rubinrød farve.
Denne rødvin har lagringspotentiale i flere år endnu, men den kan også drikkes nu.
Vægt: 1,5

Seduzione Jacques Guidon Valtellina D.O.C.  2000

 

 

De druer, der bruges til at producere ”Seduzione”, bliver særligt udvalgt og høstet to uger efter den normale vinhøst. Nebbiolo druen vokser på terrasserne i den stenede jord ved Valtellina. Nebbiolo varianten har sine rødder i en omhyggelig udvælgelse af de bedste vinstokke.

 

Efter den alkoholiske gæringsproces bliver vinen lagt på brændte og forkullede egetræsfade, der er lavet af franske ”Allier” egetræer, bl.a. for at modne og for at formindske syreindholdet. Her modnes vinen i 12 måneder.

Som det vigtigste kommer vinen derefter på flaske og ligger i mindst 10 måneder i de mørke og kølige vinkældre, inden den går i salg.

”Seduzione” er karakteriseret ved dens rubinrøde farve, delikate hasselnødsbouquet og et strejf af egetræ, klar og balanceret på ganen med et tilpas indhold af tannin. Vinen er bedst til rødt kød, vildt og modne oste. Serveres ved ca. 18-20 ºC. Vi anbefaler, at vinen åbnes to timer før servering og hældes i en karaffel. Serveres i brede rødvinsglas.

 

Dyrkningsområde: Valtellina

Drue: Nebbiolo

Alkoholindhold: 13% vol.

Flaskeindhold: 75 cl.

 

Kunstneren bag denne vins etiket er: Jacques Guidon

 

Vinen er nr. 5 i serien af ’’KUNSTERVIN’’

 

Kunsten på vores vine_5 –endnu et skridt på vores rejse ind i Graubündens artistiske produktion. Vi er ankommet til Zernez, der ligger ved grænsen til den eneste nationalpark i Schweiz. Der har vi spurgt kunstneren Jacques Giudon, født i Engadine, om han vil lave billedet på etiketten til den nye Seduzione_5. Sidste år lavede kunstneren Menga Dolf fra Chur et forholdsvis ”formelt” billede, der skulle repræsentere og karakterisere Seduzione_4 vinen. Denne gang er det valgte billede til Seduzione_5 mere abstrakt og farverigt. Men når det kommer til vinen, har vi ikke lavet nogen ændringer: der er ingen grund til at reparere noget, der ikke er gået i stykker. De enestående druer af høj kvalitet, der modnes til perfektion på den solrige og stejle skråning ved Valtelline, har uden tvivl gjort vores arbejde nemmere. Det har været muligt for os at beholde både Seduzione vinens kendetegnede smag og karakter.

Billede af Jacques Guidon

Jacques Guidon (1931) har siden begyndelsen af 60’erne i Zernez helliget sig sin kreative, maleriske kunst, som ikke handler om at reproducere, men om at udtrykke gennem form og farve en visuel oplevelse. Jacques Guidon har gennemgået et antal kreative teknikker, før han nåede til, hvad der bredt kan defineres som ”action painting”. Af og til laver Guidon også billeder af sand og grus, hvilket er et valg, der gør ham i stand til at udtrykke sin kunst ved hjælp af primitive metoder. Han bliver tit tiltrukket af tegningens kunst især figurtegning som et forsøg på at fange atmosfære, form og bevægelse. Til det rætoromanske satiretidsskrift ”il chardun/ die Distel” (Tidslen) har Jacques Guidon lavet en række karikaturer. Som en skrap iagttager af den kulturelle scene i Engadine og Alpine ved han, hvordan han kreativt og innovativt skal forholde sig til denne arv. Hans kunst er impulsiv og intuitiv og farverne kraftige, selvom hans nutidige kunst kan bedst defineres som ”indsamling” (”sfurzat”)

 

 

 

 

  

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: