fbpx

Fri fragt på ordrer over DKK 495 eller ved køb af min. 6 fl.

Vinsmagninger

Vinsmagning

Ved du, hvilken vin, der passer bedst til hvilken type mad? Lær alt om vinens forunderlige verden at kende – lige fra valget af den enkelte drue til hvilke druer, der giver hvilken smag og hvordan du sammensætter den helt perfekte vinmenu til din middag.

Pran Vinimport har en åben vinkælder, som du finder på adressen Edwin Rahrsvej 75, Brabrand. I vores vinkælder afholder vi løbende vinsmagninger, så du har mulighed for at smage de mange forskellige vine, vi har på lager og forhandler.

Har du lyst til at lægge vejen forbi vores vinkælder, er du mere end velkommen til at kontakte os på mail pran@pran.dk eller på telefon 21 92 54 75. Så finder vi sammen et tidspunkt, der passer dig.

Vi har altid åbent efter aftale. 

Vi glæder os til at se dig i vinkælderen.

Vinsmagning i Jylland

En vinsmagning hos Pran vinimport er en oplevelse, og vi har altid en flaske vin klar til vinsmagning. Og ellers åbner vi gerne en. Vi er altid klar til et besøg i vores vinkælder.

Når du vælger at få vinsmagning hos os, foregår det oftest i vores vinkælder i Brabrand. Til vores vinsmagning har vi fokus på at smage forskellen på de enkelte druer og blandinger. Du vil smage og stifte bekendtskab med fadlagring og vine uden fad samt udforske forskellige vinområder, lande og meget mere. Det vigtigste i en vinsmagning er at finde frem til, om du kan lide den pågældende vin eller ej.

I vores vinsmagning får du brugt alle dine sanser, når du skal se vinen og hvordan den lægger sig op ad glasset, du dufter grundigt til denne og du smager ligeledes på vinen.

Hos Pran Vinimport hjælper vi også gerne med at finde den helt rette vin til din middag eller fest, så du kan byde dine gæster på den ultimative kulinariske oplevelse, hvor vinen komplimenterer maden. Når vi hjælper med at finde den perfekte vin til maden, tager vi altid udgangspunkt i middagen, da det er denne, der danner rammerne for, hvordan vinen skal smage. Der er stor forskel på, om du serverer okse eller svinekød. Pran Vinimport er eksperter i at sammensætte vine, som fremhæver smagen og passer sammen med den gode mad. Vi hjælper ligeledes med den rette serveringsmetode og temperatur af vinen, så dine gæster får en unik og interessant oplevelse.

Har du brug for at få viden omkring, hvilke vine, der egner sig til lagring eller vil vide mere om forskellige lagringsmetoder og muligheder, er du velkommen til at kontakte os. Kort sagt, så tilbyder Pran Vinimport hele oplevelsen og en masse viden om vinens verden.

Vinsmagning privat

Selvom mange af vores vinsmagninger foregår i vores vinkælder i Brabrand i Jylland, tilbyder vi også at afholde vinsmagninger i resten af landet. Vi tilbyder både vinsmagning til private samt til firmaer og foreninger, hvor vi kommer ud til dig, hvis du ønsker dette i stedet.

Temasmagning og vinskole

Er du til mere dybdegående viden om vin, så kan du også komme i vinskole. I vores vinskole vil vi gennemgå de mange typer af vin, herunder hvidvin, rødvin, rosé, dessertvin og de mange forskellige bobler/mousserende vine. Udover dette bevæger vi os ind på de forskellige druer, der bruges til de forskellige vine, markarbejde, kælderarbejde, gæringsprocesser, lagringer, blandinger af druer samt de forskellige områder, hvor druerne dyrkes bedst.
Vinskolen kører over 5 – 7 gange med smagning af forskellige vine og afholdes i hold á 6 – 8 personer.

Pran vin tilbyder også det, vi kalder for temasmagning. Med en temasmagning i vin vil du få en gennemgang af forskellige temaer, herunder eks. druer, som f.eks. Nebbiolo druen eller de forskellige vinområder som f.eks. Pinot Noir, Carbernet Sauvignon osv. Derudover kan vi have tema om forskellige landevine holdt op mod hinanden, som eks. Tysk mod Østrigsk hvid- eller rødvin. Ved temasmagning smager du 6 – 8 vine parvis for at sammenligne. Lige fra basisvinen til de store vine.

Udover almindelig vinsmagning, vores vinskole og temasmagning, tilbyder vi også glassmagning. Med glassmagning gennemgår vi de forskellige glas betydning for vinen og omvendt. Der er stor forskel på, hvordan de enkelte vine smager i forskellige typer af glas, hvilket du vil blive klogere på med vores glassmagning.

BOCELLI vinsmagning

Skal det være lidt ekstra eksklusivt, kan du også vælge at deltage på en Bocelli vinsmagning. Denne vinsmagning er inspireret af Andrea Bocelli, den store tenor, som er 8. generation af vinfamilien i Toscana.

Sammen med broderen Alberto Bocelli driver de den gamle vingård fra 1831 videre.

Preben Andersen fra Pran Vin har været ven af familien Bocelli i næsten 25 år og i den forbindelse tilbyder vi, som noget helt unikt, en Bocelli vinsmagning. Til denne vinsmagning smager du familiens vine og du får samtidig mulighed for at høre et fantastisk foredrag om familien – lige fra da Andrea Bocelli fik sit gennembrud på ”den store scene” til i dag. Du vil samtidig også høre om, hvordan udviklingen går med både vinproduktion og musik.
Til de fleste smagninger vises der billeder og video som illustration til foredraget.

Vinsmagning for alle

Du behøver ikke være en garvet vinentusiast for at nyde en vinsmagning hos os. Vi sørger for at sammensætte den helt rigtige vin smagning, så den passer til dit niveau. Du kan således sagtens deltage, hvad enten du er nybegynder eller vinkender. Kontakt os endelig for at aftale nærmere om en vinsmagning og hvis du ønsker at få at vide, hvad en vinsmagning koster.

Vinsmagning som oplevelse

Mangler du den helt perfekte gave til en kær? Så er en vinsmagning en oplagt mulighed. Med en vinsmagning oplevelse får modtageren mulighed for at øge kendskabet til de mange forskellige typer af vine. Tag endelig kontakt til os, hvis du ønsker at give en vinsmagning som oplevelse til dine venner, familiemedlemmer eller dine kolleger. 

Vinsmagning i vinkælderen
Ingen adgang
Du er desværre ikke gammel nok til at handle på vores webshop

Få saftige tilbud, nyheder og vintips direkte i din indbakke

Bliv en del af vores eksklusive vin-fællesskab med mere end 200 vininteresserede, og få adgang til unikke vinoplevelser gennem vores nyhedsmail.

Du skal være over 18 år. for at handle på vores webshop. Bekræft venligst din alder